Blog

    Účinné skupinové cvičenia (časť 2)

    Účinné skupinové cvičenia (časť 2)

    Zumba

    Je kombináciou tanca a aerobiku. Vďaka rytmom salsy, merengue, flameca, čače či samby si zábavným, a najmä efektívnym spôsobom vyformujte postavu bez strachu, že sa vám zhodené kilá vrátia rýchlo naspäť. Za hodinu zumby môžete spáliť až 800 kalórií.

    Pri zumbe sa kladie dôraz predovšetkým svalové partie ako zadok, nohy, brucho, ruky, ako aj na najdôležitejší sval tela – srdce. Výhodou je tiež variabilita tohto druhu cvičenia, ktorá sa prispôsobí vašej zdatnosti a telesnej kondícii. Odporúča sa všetkým, ktorí chcú schudnúť, spevniť a vyformovať si postavu.

    Piloxing

    Piloxing v sebe spája do jedného celku box, pilates a tanec. Vďaka boxu si zvýšite výkonnosť, tancom dodáte pohybom ladnosť a s pomocou prvkov pilatesu posilníte a zoštíhlite väčšinu svalov.

    Toto skupinové cvičenie predstavuje formu intervalového tréningu – striedanie rýchlych a intenzívnych fáz s pomalšími a menej intenzívnymi, preto nielen buduje vytrvalosť, ale aj podporuje spaľovanie tukov.

    Tabata

    Ďalšou  formou intervalového tréningu je tabata. Ide o vysoko efektívnu, no zato náročnú metódu, ktorou sa zvyšuje fyzická kondícia a sila zároveň. Je taktiež zárukou spálenia vysokého množstva kalórií..

    V Tabate je dôležité správne prevedenie cvikov, ale aj dostatočné zahriatie svalov pred samotným cvičením. Tabata je založená na striedaní 20 sekúnd maximálnej aktivity a 10 sekúnd odpočinku. To sa opakuje za sebou 8-krát, čo znamená, že jedno „kolo“ trvá 4 minúty. Za pol hodinku je týmto spôsobom možné precvičiť celé telo.


    Zdravý chrbát

    Bolesti chrbta dnes pozná už takmer každý. Spôsobuje ich najmä sedavý spôsob života a nedostatok pohybu. V skupinovom cvičení s názvom „zdravý chrbát“ sa preto špeciálne zameriavame na posilnenie chrbtového svalstva.

    Zostava cvikov je zámerne zvolená tak, aby vám pomohla zbaviť sa  bolesti v oblasti lopatiek, krížov, krčnej chrbtice, a zároveň vás naučila, ako správne držať telo.

    Core tréning/zdravý chrbát

    Core tréning je zameraný na komplexné posilňovanie celého tela s využitím overballu a so zapojením všetkých svalových skupín. Pozostáva z balančných cvikov, a tiež z cvikov na spevnenie svalových partií a stredu tela – tzv. core. Cvičenie je vhodné pre začiatočníkov aj pre pokročilých.


    Ak chcete stiahnuť aplikáciu, kliknite nasledovne Stiahnuť na App Store Teraz na Google Play