Blog

    Účinné skupinové cvičenia (časť 1)

    Účinné skupinové cvičenia (časť 1)

    Vyformujte si svoju vysnívanú postavu vďaka skupinovým cvičeniam v Slovnaft RELAX. Vyberte si z bohatej ponuky a doprajte svojmu telu poriadnu dávku endorfínov.

    Eklekfit

    Vďaka metóde Eklekfit zapojíte počas tréningu doslova každý svoj sval. Cviky sú zámerne zvolené tak, aby sa aktivoval čo najväčší počet svalových skupín. Pri ich vykonávaní je dôležitá vysoká intenzita, koncentrácia, ako aj synergia izometrie a izotónie. Na oplátku získate stratenú kondíciu, vyformujte a spevníte postavu, a svoje zdravotné problémy súvisiace s telesnou hmotnosťou zredukujete na minimum. Pri cvičení sa využívajú fitness pomôcky, ako napríklad bosu, TRX, aqua hit, sandbag, kettlebell a podobne.

    TRX

    TRX (Training Resistance Excercise) predstavuje závesný systém tvorený jednoduchým popruhom s karabínkami. Tréning na TRX prináša úžasné výsledky. Hoci sa môže na prvý pohľad javiť ako nenáročný, opak je pravdou. Za krátky čas ním dokážete precvičiť početnú skupinu svalov. Po celý čas pracujete s vlastnou hmotnosťou a intenzitu cvikov ovplyvňujete nastavením polohy tela oproti zaveseniu TRX. TRX umožňuje trojrozmerné pohyby, ktoré nie je možné vykonávať s iným fitness náradím.

    Kalistenika

    Ide o cvičenie s vlastnou váhou tela, vďaka ktorému môžete rozvíjať všetky pohybové schopnosti – silu, rýchlosť, vytrvalosť a koordináciu. Kalistenika predstavuje komplex telesných cvičení, pri ktorých pomocou odporu a zaťaženiu vlastnej váhy tela dosiahnete spevnenie postavy, ako aj nárast telesnej sily.

    Balančné cvičenia

    Balančný tréning je ideálny na zdokonaľovanie postavy. Má nespočetné množstvo variácií a je vhodný pre všetky vekové, hmotnostné i kondičné kategórie. Využívajú sa pri ňom pomôcky ako overball, fitball či bosu, ktoré sa kvôli dosiahnutiu lepšieho výsledku kombinujú s činkami a gumičkami na cvičenie. Vďaka kombinácii cvikov si komplexne a do hĺbky precvičíte celé telo. Začiatok tréningu je venovaný krátkej, ale účinnej rozcvičke, ktorá vás zahreje a pripraví na cvičenie. Na záver si doprajete výdajný strečing. Pravidelným cvičením dosiahnete lepšiu svalovú rovnováhu a svaly sa vám vyrysujú rýchlejšie ako pri bežnom prevedení cvikov bez balančných pomôcok.


    Ak chcete stiahnuť aplikáciu, kliknite nasledovne Stiahnuť na App Store Teraz na Google Play